שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


סוג של גבינה קשה | סוג של גבינה קשה תשחץ

מורדו פתרון תשחצים. כל התשובות בחינם.  התשובות להגדרה סוג של גבינה קשה הם:   
מידע קצר על גבינה קשה. גבינה קשה היא גבינה שעברה תהליך של התיישנות, וע"י כך קבלה את מרקמה המוצק.
הפתרונות יכולים להתאים גם להגדרות: גבינה קשה צרפתית, גבינה קשה איטלקית גבינה חצי קשה, גבינה איטלקית קשהסוג של גבינה איטלקית רכה ואפילו סוג של גבינה חצי רכה.
בנוסף לזאת יש גם גבינות רכות. 

עולם הגבינות הקשות: מסע טעימות שיתחיל בביס אחד

הגבינה היא פלא קולינרי, מוצר חלב מוצק שלוקח אותנו למסע חושי עשיר. למרות שמקורה בחלב בקר או צאן, מגוון הטעמים והמרקמים פשוט עצום – עם מאות סוגים ואלפי סגנונות! מה עומד מאחורי הקסם הזה? שילוב מדויק של מקור החלב, טכניקות ייצור סודיות, תערובות חיידקים ועובשים ייחודיות, רמות שומן משתנות ומשכי יישון מוקפדים. תוסיפו לזה עשבי תיבול, תבלינים, או אפילו סוג העץ בו מאחסנים אותה, וקיבלתם יצירת מופת. מעבר לטעם, הגבינה היא סופר-פוד אמיתי: ניידת, נשמרת לאורך זמן ועמוסה בחלבון, שומן, סידן וזרחן – דלק מושלם לכל הרפתקה.


גבינה בהיסטוריה: פלא עתיק ששורד אלפי שנים

הגבינה היא לא המצאה מודרנית – היא איתנו כבר אלפי שנים! עדויות לייצורה נמצאו בפולין ובסהרה. דמיינו: נתח גבינה בן כ-3,600 שנה שהתגלה בסין, שמור להפליא בזכות אריזת ואקום! בתקופה הרומית, ייצור הגבינה הפך לאמנות מתוחכמת עם טכניקות מגוונות, שהגיעה לשיאה לפני המהפכה התעשייתית. גם בתנ"ך היא מוזכרת, וסיפורים עתיקים מספרים על נוודים שגילו בטעות את קסם הקרישה. למעשה, הגבינה פותחה כשיטה חכמה לשימור חלב, והגבינות המלוחות והמרות של פעם אפשרו גם למי שלא עיכל לקטוז ליהנות מחלב. כשהגיעה לאירופה, האקלים הקריר אפשר לפתח טעמים עשירים וחריפים יותר – ומשם הדרך הייתה קצרה לכוכבות שהיא היום.

הגבינה המודרנית: מחדשנות מפעלים ועד לצלחת שלכם

המהפכה התעשייתית שינתה את הכל. המפעל הראשון לייצור גבינה נפתח בשוויץ ב-1815, אבל בארה"ב זה תפס תאוצה ב-1851, כשחלבן מניו יורק החל לייצר גבינה בפס ייצור. מאות מפעלים קמו בעקבותיו. פיתוח אנזים הגבינה בייצור המוני ותרביות חיידקים טהורות ייעלו את התהליך עוד יותר. במלחמת העולם השנייה, ייצור המפעלים עקף את הייצור המסורתי, ומאז רוב הגבינה בעולם מיוצרת כך. אפילו שאריות ייצור הפכו ל"גבינה מעובדת" – מוצר זול ונפוץ. כיום, הגבינה היא ענף חקלאי עצום: מעל 18 מיליון טונות יוצרו בעולם בשנת 2004! גרמניה היא היבואנית הגדולה ביותר, וצרפת, עם כ-400 סוגי גבינות, היא היצואנית המובילה.

קשקבל: הטעם הבלקני עם נשמה איטלקית עתיקה

הכירו את הקשקבל – גבינת הפסטה פילטה המסתורית, שנולדה בדרום איטליה לפני למעלה מאלפיים שנה. שמה באיטלקית, "גבינה על סוס", רומז לשיטת ייבוש עתיקה וציורית. היא הגיעה לבלקן רק לפני כמאה שנה, וכבשה את האזור. פעם יוצרה רק מחלב כבשים במחלבות מיוחדות, אבל היום, לצערנו, מעטות המחלבות שממשיכות את המסורת הזו. אם טעמתם קשקבל אמיתית, אתם יודעים – היא עדינה מלוחה אך חריפה מספיק כדי לגרות את החך. הסוד טמון בתהליך הייצור הייחודי: בישול ולישה במים רותחים, שיוצרים את המרקם והטעם המיוחדים. אחרי יישון של שלושה חודשים ועד חצי שנה, היא מגיעה אלינו כגוש מרשים, קלה לפירור ומושלמת לכל מנה.


צ'דר ואסרום: מהמערות האנגליות ועד הגאווה הדנית

צ'דר: הגבינה האנגלית האהובה ביותר, עם טעם חריף וצבע קרם (או כתום, אם אוהבים). נולדה בכפר צ'דר הקטן, במערות קרירות שסיפקו את התנאים המושלמים ליישון. היא מוזכרת כבר מהמאה ה-12, ואפילו מלכים אנגלים נהנו ממנה. האיש ששינה את פניה הוא ג'וזף הרדינג מהמאה ה-19, "אבי גבינת הצ'דר", שפיתח שיטות ייצור חדשניות. היום, היא הגבינה הנמכרת ביותר בבריטניה והשנייה בארה"ב. שימו לב: רק צ'דר שמיוצר באזור המערבי של אנגליה, מחלב מקומי ובשיטות מסורתיות, יכול לקבל את התואר "צ'דר מתוצרת משק באזור המערבי" – וזה כבר מבטיח לכם חוויה.

אסרום: הגבינה הדנית עם השם המלכותי, שקיבלה אותו ממנזר אסרום העתיק. גבינה צהובה חיוורת, עם ארומה חריפה וטעם מתוק ומלא, שהייתה כוכבת בשנות ה-60 וחזרה לחיים בעשור האחרון. היא נקבובית, אלסטית וחמאתית, ומושלמת לאכילה, בישול או אפייה – בין אם זה בכריך או בתבשיל מפנק. היא זוג מושלם לבירות כהות ויינות אדומים. אסרום היא אחת משלוש הגבינות הדניות היחידות שזכו למעמד גאוגרפי מוגן באיחוד האירופי, מה שמבטיח שאתם מקבלים רק את הדבר האמיתי: חלב דני, ייצור דני, איכות דנית.

פקורינו: טעימה מרומא העתיקה בצלחת שלכם

פקורינו רומאנו – שמה מספר את סיפורה: "גבינת כבשים מרומא". זוהי גבינה איטלקית קשה, מלוחה ונהדרת לגרידה מעל כל מנת פסטה. למרות שהיא מזוהה עם לאציו, רוב הייצור עבר לסרדיניה – אבל המתכון נשאר עתיק ומדויק, בן אלפי שנים! דמיינו: היא הייתה חלק מתזונת הלגיונרים הרומאים, שקיבלו מנה יומית כדלק. זהו מוצר איטלקי עם שם מוגן באיחוד האירופי, המבטיח אותנטיות ואיכות. טעמה החריף משתנה עם זמן היישון – מחמישה חודשים לגבינה רכה יותר ועד שמונה חודשים לגבינה מגוררת עם טעם חד ועשיר. פקורינו היא לא רק גבינה, היא חלק מההיסטוריה, מסורת שחוגגים ברומא עם פול טרי בכל 1 במאי. אם אתם רוצים לטעום את רומא, תתחילו בפקורינו. בהצלחה !



מודעות





פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: אדם, ברי (סוג של גבינה צרפתית רכה), טום, צ'דר (סוג של גבינה צהובה קשה)
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
 אמנטל, אסרום, גאודה, חלומי (סוג של גבינה חצי קשה / גבינה קפריסאית), מנצגו, פרמזן (גבינה איטלקית), קומטה, קצ'קבל, קשקבל (סוג של גבינה), רומנו
פתרון 6 אותיות: גרוייר, דאנלופ, דבלינר, מוצרלה (סוג של גבינה איטלקית/גבינה איטלקית), רוקפור (גבינה צרפתית / גבינה צרפתית קשה)
פתרון 7 אותיות: פקורינו (גבינה איטלקית קשה ומלוחה)
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: סוג של גבינה קשה, סוג של גבינה קשה מילון, גבינה חצי קשה, גבינה צרפתית רכהגבינה איטלקית קשה ומלוחהגבינה קפריסאיתגבינה מלוחה חצי רכה
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

תגובה 1:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו